Benny Lindelauf

nieuws

Ze hadden hun schaapjes geteld

12/11/2022 · 12:35

Ja, hier is ie dan. De nieuwste boreling. Een bewerking van het kerstverhaal.

Als kind zong ik in de kerk ‘de herdertjes lagen bij nachte’. Ik vroeg me vaak af waarom de herders in vredesnaam in het holst van de nacht het licht van een of andere ster gingen volgen. Ik kon me niet goed voorstellen dat je als herder knus bij je vuurtje lag, je had de hele dag op de schapen moeten letten, je was waarschijnlijk doodmoe, en dat je dacht: hé, eens even kijken waar dat licht me naartoe brengen zal.

De vraag kwam weer bij me boven toen het Laagland me alweer drie jaar geleden vroeg een voorstelling te schrijven speciaal voor de kerstdagen. Ik heb het verhaal destijds geschreven én verteld, begeleid door het dertigkoppig orkest van de philharmonie zuidnederland, een fantastische ervaring.

En nu is er dus het boek, een bewerking van die tekst. Met prachtige illustraties van Marieke Nelissen.

Fijne feestdagen!