Benny Lindelauf

Meer boeken »

boeken

Hele Verhalen voor een Halve Soldaat

Zes broers worden opgeroepen om dienst te nemen in het leger. Op weg naar het front moeten ze zich melden bij een grenspost. Geschikte giften of geld om de grens te kunnen passeren, bezitten de broers niet. Verhalen kennen ze echter in overvloed. De broers vertellen en vertellen of er een leven vanaf hangt. En dat is ook zo.

Hele Verhalen voor een Halve Soldaat vertelt de voorgeschiedenis van  Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

met prachtige full colour illustraties in kleur van Ludwig Volbeda

________________________________________________

Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

scan-front-tortotHoe Tortot zijn vissenhart verloor speelt zich af ten tijde van de Grote Oorlogen. Tortot, een cynische kok die met alle oorlogen meereist, vindt op een ochtend een jonge, gevluchte soldaat in een van zijn voorraadvaten. Het liefst wil de kok hem verraden, maar een verkoudheid gooit roet in het eten. Er ontstaat een vriendschap tegen wil en dank terwijl de oorlog door raast…

Met uitbundige illustraties door Ludwig Volbeda, winnaar van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs 2013.

Genomineerd voor de Woutertje Pieterseprijs, de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.  Winnaar van de Gouden Lijst, Halewijnprijs en de Reinaerttroffee.

Vertalingen… >>

________________________________________________

Superhelp!

superhelpImmo is de superzoon van Magneetman en Vriesvrouw. Maar wil hij wel een superheld zijn? Als Immo op school een nieuwe juf krijgt, gebeuren er ineens allerlei gevaarlijke dingen. Immo moet wel in actie komen om zijn klas te redden. Maar durft hij dat? Help! Driedubbel help!

vanaf 9 jaar

________________________________________________

De hemel van Heivisj

De-hemel-van-HeivisjZuid Limburg 1938. Fings droom is zojuist in duigen gevallen. In plaats van dat ze mag doorleren voor onderwijzeres, moet ze gaan werken bij de Sigarenkeizer. Het werk stelt niet veel voor: ze wordt oppas van Liesl, het eigenaardige nichtje van de vrouw van haar baas. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Liesl blijkt in groot gevaar. De enige die haar kan helpen is Fing. Als het noodlot onafwendbaar lijkt, krijgt Fing op wonderbaarlijke wijze hulp. Niet van mensen maar van een mijnpaard genaamd Heivisj en een stokoude linde. Maar zal de redding op tijd zijn?

‘De hemel van Heivisj’ is het vervolg op ‘Negen Open Armen’. De roman won de Woutertje Pieterse Prijs 2011, de Dioraphte Jongerenliteratuurprijs 2011 en de Nynke van Hichtumprijs 2012.

vanaf 14 jaar Vertalingen… >>

________________________________________________

De vloek van het verdwenen boek

Leesleeuw-De-vloek-van-het-verdwenen-boekDaan, Emre en Juul vinden op de rommelmarkt een geheimzinnig, oud boek en nemen het mee. De volgende dag is Daan spoorloos verdwenen. Heeft zijn verdwijning met het boek te maken? En wie is de man in de zwarte mantel die hen in de gaten houdt? Als Emre en Juul op onderzoek gaan, komen ze in een levensgevaarlijk avontuur terecht.

vanaf 9 jaar

________________________________________________
Meer boeken »