Benny Lindelauf

Ouder »

Nieuws

‘Het tegendeel van zorgen’ is gearriveerd.

15/03/22 · 16:22

Vandaag verscheen ‘Het tegendeel van zorgen’ de verzamelbundel van de boeken over de familie Boon.

Een kloeke bundel van 639 bladzijden, met daarin opgenomen ‘Negen open Armen’ en ‘De hemel van Heivisj’.

Niks zo lekker als de geur van vers boek!

________________________________________________

Het Tegendeel van Zorgen- alle belevenissen van de familie Boon nu in één boek

09/02/22 · 18:16

Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat ‘Negen Open Armen’ verscheen en 12 jaar geleden kwam de opvolger ‘De Hemel van Heivisj’. Beide boeken zorgden ervoor dat ik kwam bovendrijven als auteur. Het zijn boeken die me bijzonder dierbaar zijn, omdat ze voortkwamen uit de verhalen die me mijn grootmoeder vertelde over een huis aan het einde van een lange slingerende weg in Zuid Limburg.

En nu, voor het eerst, zijn beide boeken gebundeld in een kloek van van zo’n 600 pagina’s.

Het boek zal half maart 2022 verschijnen.

 

 

 

________________________________________________

Zilveren Griffel en Gouden Penseel

09/02/22 · 18:02

Ludwig Volbeda en ik zijn dubbel in de prijzen gevallen. ‘Hele Verhalen voor een Halve Soldaat’ won zilver én goud!

 

________________________________________________

nieuwe nominatie voor ‘Hele Verhalen voor een Halve Soldaat’

11/05/21 · 15:04

Ja, Ludwig en ik hebben een tweede nominatie te pakken! Ditmaal van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.  ‘Hele Verhalen voor een Halve Soldaat’ dingt mee naar de prijs. De KJV is de grootste leesjury van Vlaanderen en Brussel voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 16 jaar. Een volwassen jury maakt voor verschillende leeftijdsgroepen een selectie uit het aanbod van Vlaamse en Nederlandse kinder- en jeugdboeken. Een jeugdjury leest de boeken en kiest een winnaar. De laatste editie had maar liefst 11.000 meelezers! ‘Hele Verhalen voor een Halve Soldaat’ is een van de zes boeken die genomineerd zijn in de categorie 12+.

________________________________________________

Hoera! We winnen de Woutertje Pieterse Prijs 2021!

11/05/21 · 14:56

 

 

Op 10 april mochten Ludwig Volbeda en ik de Woutertje Pieterse Prijs 2021 voor ‘Hele Verhalen voor een Halve Soldaat’ in ontvangst nemen. Het gebeurde in het  radioprogramma ‘de Taalstaat’ van Frits Spits. Juryvoorzitter Abdelkader Benali reikte ons de prijs uit. Naderhand dronken we nepwijn, buiten op de parkeerplaats van de NPO. Het was natuurlijk nog wel snoeihard coronatijd. Dik Zweekhorst en Wendy Wilbers van uitgeverij Querido hadden ook nog gezorgd voor een feestelijk taartje. En ondanks dat het een beetje miezerig weer was, hadden we het toch aangenaam warm. Achteraf reed ik in mijn eentje terug naar Rotterdam. De achterbank was gevuld met de levensgrote cheque, ik hoorde ons winnen op het radiojournaal en dacht: Soms draait het leven je een verrekt leuke loer.

________________________________________________
Ouder »