Benny Lindelauf

Ouder »

Nieuws

Bay Area Book Festival

11/04/19 · 18:35

Van 2 tm 7 mei 2019 zal ik in de U.S.A te gast zijn op het jaarlijkse Bay Area Book Festival in Berkeley, in de buurt van San Francisco, samen met illustratrice Mylo Freeman. We zullen op het festival optreden samen met andere Amerikaanse collega’s. Ook staan er scholenbezoeken op het programma. Wat het extra leuk maakt is dat dan de Amerikaanse vertaling van ‘de Hemel van Heivisj’ net van de persen is gerold. De inkt nog nat. In Amerika heet het boek ‘Fing’s War’ en het is net als ‘Nine Open Arms’ prachtig vertaald door John Nieuwenhuizen.

California Dreaming…

________________________________________________

work in progress…

13/08/18 · 17:44

Hier is het omslag voor de nieuwste boreling van Ludwig Volbeda en mij. ‘Hele Verhalen voor een Halve Soldaat’ zal maart 2019 verschijnen. Ludwig is al de hele zomer bezig de illustraties voor het binnenwerk te maken. In kleur! Morgen ga ik kijken naar wat hij allemaal bij elkaar heeft getekend. Alsof ik jarig ben en morgen de cadeautjes krijg…

________________________________________________

Tortot gaat naar China

13/08/18 · 11:03

Na de Engelse en Duitse vertaling van ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’ is het nu de beurt aan China. De rechten zijn opgekocht door uitgeverij Trustbridge. Als alles goed gaat, zal het boek tussen nu en twee jaar op de Chinese markt verschijnen. Aan Ludwig Volbeda de taak om alle bijschriften in zijn illustraties om te zetten in het Chinees…

________________________________________________

Oh, les beaux jours- residentie in Marseille

13/05/18 · 20:57

Van 14 tm 24 mei ben ik uitgenodigd voor het literaire festival ‘Oh, les beaux jours’ in Marseille. Ik zal er ruim een week verblijven en een tekst schrijven over de stad die op de opening van het festival zal worden voorgedragen. De uitnodiging staat in het teken van ‘Les phares du Nord’, een initiatief van o.a. het Letterenfonds om Nederlandse en Vlaamse auteurs meer bekendheid te geven in Frankrijk. Ik ben zeer benieuwd naar de stad en naar het festival zelf, natuurlijk.

________________________________________________

Tortot geselecteerd voor White Ravens 2017

08/11/17 · 21:32

white-ravens

En weer wordt Tortot een mooie kroon opgezet. Ditmaal zijn Ludwig en ik geselecteerd door  de Internationale Jugendbibliothek. Elk jaar kiest de commissie op Schloss Blutenburg in München 200 van de mooiste jeugdboeken van over de hele wereld. Deze boeken worden uitgestald op de boekenbeurzen van Frankfurt en Bologna. Daarnaast is er een mooi boekje gemaakt om de boeken te promoten. Een keer per twee jaar is er ook een festival op het prachtige Schloss Blutenburg, waar de commissie zetelt. Ik was er ooit vanwege Negen Open Armen. Een fantastische week, waarin ik onder andere kennismaakte met jeugdauteurs als Jenny Valentine en Anne Laure Bondoux. Jammer genoeg kun je er maar een keertje uitgenodigd worden….

________________________________________________
Ouder »